Familieblog

for familien Tønnesen

160L akvarie opstart

Written By: Anders Tønnesen - dec• 07•17

Jeg har længe ønsket at prøve at holde liv i Gurami’er. Det er utrolige flotte tropefisk fra Asien. Så jeg vil prøve at bygge et akvarie med planter fra regionen og finde de forhold som fiskene godt kan lide. Blandt andet er fiskene lidt sky, så de kan ikke lide voldsomme naboer. De kan ikke lide for meget strøm i vandet, så akvariepumpen skal kunne dæmpes. Det er labyrint fisk, så de skal trække vejret ved vandoverfladen.
Opbygning af akvariet – jeg fandt et akvarie med dæmpbart armatur og underskab til en billig penge hos Petworld. Stenene som ligger i akvariet er købt på nettet. Lidt åndssvagt at købe sten, men sådan endte det altså :o)
Der blev leget med placeringen af stenene for at give den bedste dybde i akvariet – og den store sten skal skygge lidt for alt teknikken.

Efter lidt flytten rundt på stenene ville jeg bygge en høj i højre side af akvariet, den blev lavet med nogle andre akvariesten som jeg havde på lager og ukrudtsdug.

Bundlag er vigtigt, jeg prøver noget nyt fra Tropica. Det giver en helt sort bund og er nærmest nogle lerkugler. Det giver en pæn, sort bund, som fiskene godt kan lide. Hov – først skal der lige gødning i:

Bundlaget er lagt i, sammen med rødderne. Rødderne har lagt i vand i en uges tid forinden, med et par store sten ovenpå – ellers letter de, når der kommer vand i. Det ser lidt kikset ud.

Opstart af et akvarie kræver tålmodighed, men jeg er jo godt hjulpet af at kunne stjæle modent akvarievand fra 530L’eren ved siden af.

Indplantet og fyldt med vand – det bliver sikkert godt. Nu skal det stå i flere uger, mens jeg langsomt begynder at sætte dyr i. Starter med rejer og et par sugemaller.

Planterne er som sagt syd-asisatiske.

Nå ja – det hele blev startet 30/9, da tøserne så på fugle. Lige pt. er der en lille flok Gurami’er, og de trives OK. Har kun givet én statsmandsbegravelse.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*