Familieblog

for familien Tønnesen

Advarsel – stærke billeder

Written By: Lone - dec• 07•13

NÅ – på vej ud af døren, ned efter Nanna på Soffen kiggede jeg lige hurtigt i baby-akvariet og fik en  oplevelse af de sjældne. Mallefar og mallemor var i gang med formeringen – de synes åbenbart at de mangler unger i flokken. I blandt sugemaller (Ancistrus albino som vi har) foregår ritualet således:

-Mallefar finder en passende hule, egnet til at opdrætte unger

-Mallefar finder en mallemor med rogn og jagter/puffer hende ind i hulen. Holder hende derinde indtil æggene er afleveret

-Mallefar jager mallemor ud igen, med et ‘Tak’

-Mallefar leverer sæd og passer æggene indtil de klækker – han forlader IKKE hulen i flere uger ad gangen

-Mallefar passer ungerne de første 14 dage mens ungerne lever af blommesækken, stadigvæk i hulen

-Mallefar starter forfra, men tillader sig dog at spise i tiden indtil mallemor er med rogn igen

Det vi så (som vi ikke har set før) var at mallefar netop havde jagtet mallemor ind i hulen – det var derfor jeg blev nysgerrig, for mallemor var lige pludselig væk. Han kæmpede en brav kamp for at holde hende inde i hulen og på billedet har han lige puffet hende tilbage igen.20131205_113345

Han var MEGET ihærdig og nu hygger han sig i hulen igen, mens han venter spændt på flere unger. Bemærk mængden af malle-unger der sidder på hulen – der er MANGE flere i babyakvariet. Når han sidder lige i åbningen på hulen kan man se at han blafrer med de 2 forreste finner – det er for at skabe cirkulation omkring æggene – det gør han 24/7 mens der er æg i hulen. Man må da have ømme finner en gang imellem.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*