Familieblog

for familien Tønnesen

En sand historie fra 2003

Written By: Anders Tønnesen - apr• 04•18

Campistlivet
En comforstist’s tilbagevenden til naturen
Nu skulle det jo prøves – en tur i campingvogn – det skulle jo være så sundt og så afslappende. En tur i naturen uden besnærende bredbånd, tidsrøvende kabel-TV og kimende telefoner. Valget faldt på den eneste campingplads i miles omkreds der rent faktisk havde en campingvogn (og som var ledig i uge 29)…
Nu skulle naturen dog ikke komme for godt i gang – så det digital legetøj var selvfølgelig med – i form af den trofaste lap-top. Man går jo ikke hjemmefra uden sin hjerne – vel?
Campinglivet indebærer også et naturligt, godt naboskab. Vi havde ikke været på pladsen andet end et par timer, for vores nabo fik luret vores nummerplade – “Nåå – så vores naboer kommer fra Sønderjylland?”. Det måtte vi desværre afkræfte da vores bil godt nok var købt i Haderslev, men vi boede i Strib. “Vi fik et godt tilbud på den brugte bil i Haderslev” forklarede jeg. Vores nabo nikkede indforstået – han var jyde og som alle jyder havde han respekt for en god bil-handel.
Campingpladsen var et orgie i natur, himmel og hav, sand og vand. Naturen var dog også rykket indenfor i campingvognen med en odour det ledte tankerne hen på den mindre anseelige del af dyrelivet. Så natten blev tilbragt med en god vind for ikke at forstyrre de sarte næser – og de sarte tanker om årsagen til odour’en.
Men efter en nat der vil blive husket som “mindre varm og tør end gennemsnittet” kunne vi stå op til en Guds velsignet morgen. Solen skinnede fra en højblå himmel og fuglelivet understøttede den storslåede oplevelse. Jeg fik en spontan lyst til at bryde ud i salmen “Alle gode gaver – de kommer ovenfra – så tak da Gud – ja pris da Gud – for al hans kærighed”. Af hensyn til det allerede etablerede og gode forhold til naboen valgte jeg dog at tie og nyde øjeblikket istedetfor.
Campinglivet drejer sig meget om fællesskab og hygge så iført det tradition-nationale campinghabit (kun bukserne – folk skulle jo ikke se at man havde frosset hele natten) begav vi os imod endnu en oplevelse – morgenbadet.
Baderummet bestod af en række badekabiner, så ud til at være uafhængige af hinanden. Men det var kun for det blotte og utrænede øjne – for der havde været en håndværkernisse på spil. Det er endnu uvidst hvor der var mindst omløb – i hovedet på VVS-manden eller i cirkulationspumpen. Under alle omstændigheder betød det manglende omløb at der udspandt sig en sand morgensang i baderummet – og solisten gik på skift fra baderum til baderum. For når nabo-baderummet enten slukkede eller tændte for badevandet så fik den hårdt prøvede bader en enten meget varm eller en meget kold skylle. Den typiske reaktion på skyllen var at slukke for badevandet, hvilket fik naboen til den anden side til at udstøde et smertensbrøl. På den måde gik morgenbadet.
Som inkarneret comfortist må oplevelsen på campingpladsen siges at være en sand buket af forskellige indtryk. Engangsgrillen som blev så varm at der gik ild i flutes’ene og køen af utålmodige unger ved hoppepuden inden luftpumpen blev tændt vil jeg lade stå ukommenteret hen. Men i mit stille sind vil jeg da overveje at spare fingeren for et tryk på knappen til air-conditionen og istedet rulle vinduet ned næste gang der er for varmt i bilen og lukke lidt campingstemning ind.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*