Familieblog

for familien Tønnesen

Malerkursus i Kerteminde

Written By: Lone - jul• 15•16

Nu er vi færdige efter 3 dages ferie hos Bedste og Farfar i Glamsbjerg.

Lone og Bedste skulle på 3 dages malerkursus på Johannes Larsen Museet i Kerteminde hos Lucy Bergstrøm. Nanna var med den første dag, men blev ellers hjemme hos Farfar og Anders i Glamsbjerg.

For mig (Lone) var det helt nyt at male udenfor. Derudover var det en ny disciplin at lave et nyt maleri hver dag, så de første 2 dage brugte jeg også et par timer om aftenen hjemme i Ebbe og Elitas køkken.

Gruppen samlet på tredjedagen

Her er den samlede gruppe på tredjedagen foran vores malerier. Bedste står som nummer 3 og jeg er helt til højre. Derudover er der Mette, Louise, Sanne og Lene

Jeg står foran mit sidste maleri, som er mit første maleri med spartel. Derudover er det lavet på under en time.

2016-07-15 19.41.33

Først startede Anders og Ebbe med at finde en masse forskellige biler i billedet (Der er 3 styks. – herunder en Ford T), så fandt vi både snegl og hund. det gav mig ideen om at spørger, hvad de kunne se på Facebook. Her er den foreløbige liste:

 • en raket under affyrring
 • et skovturstæppe
 • en Ford T
 • en Mascot/tog/træstamme
 • en flyvende bil
 • en hund
 • Et hus( gammelt ) en nyttehave foran huset
 • en ulv
 • en mor med en baby
 • en af bakkens synge piger
 • en ubåd
 • en af statuerne fra Påskeøen
 • et bjerg og udsigt til havet
 • et ansigt
 • en vase…
 • en høne
 • et kattehoved
 • sfinkzen (altså den der egyptiske kæmpefigur)
 • en heks
 • heksens gryde
 • en kat som spiller golf

Alle disse forslag gjorde mig rigtig glad for et billede, som jeg eller ikke var særlig tilfreds med. Lenes mand, Jens, som selv er kunstner sagde, at jeg skulle lade det hænge i et halvt år inden jeg malede det over. Så det tror jeg, at jeg vil prøve.

Til gengæld er jeg meget glad for det maleri, som jeg startede på første dag.

2016-07-14 12.47.23

 

Det er et billede af Svanemøllen på Møllebakken bag ved Johannes Larsens hjem sammen med konen Alhed. Huset er nu indrettet som museum.

Beskåret 2016-07-14 12.06.29

Dag nummer to brugte jeg på at male en fuglekasse på et stort træ med en meget speciel bænk, som Johannes Larsen havde fået af en grevinde, der ejede Knudtenborg park. Oprindeligt havde den stået der.

2016-07-13 11.55.55 2016-07-14 09.09.05

Jeg var ikke særlig tilfreds med billedet, så jeg har malet mere himmel og baggrund overfor bænken. Resten af billedet skal jeg have gjort færdigt senere.

Alt i alt var det nogle skønne 3 dage. Især fordi det var sammen med Bedste. Det var virkeligt en god oplevelse.

I morgen starter vores lille familie vores “hjemme sommerhus-tur”. Dvs. vi leger at vi er i sommerhus i vores eget hjem. Samtidig holder vil også “Tech-fri”. Dvs. vi lukker for al teknik – både telefoner og computere. Istedet glæder vi os til bare at være sammen.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*