Familieblog

for familien Tønnesen

Med sans for rav

Written By: Lone - jul• 14•15

Tirsdag i en herlig sommerferie med familien Sørensen var vi på ravtur med den lokale ravekspert.

image

Det blev til skøn tur omkring Blåvandshug.

image

image

Jytte fandt rav på denne tur, mens Lone først fandt noget en meget tidlig morgen nogle dage efter samme sted.

image

image

Vi lærte mange kloge ting, som f.eks.:

1. I Blåvand kommer rav ind med nordvestenvinden samt med vind fra sydøst. Dvs. i pålandsvind. Når vinden står direkte på stranden er det bedst.

2. Rav flyder i stærkt saltvand. Test det i et lille glas med 2 spsk. Salt. Almindelige sten synger til bunds. Derfor vil rav også ligge og rulle i vandkanten, mens almindelige sten ligger på bunden. Du kan altid teste ved at kaste dit rav i vandet, som vores guide gør på dette billede. Ravet ligger og ruller rundt nederst til venstre

image

3. De store stykker rav findes ved højvande,  længst i inden mod klitterne. Følg derefter vandet, når det trækker sig tilbage. Du behøver ikke gå i det våde stykke. Gå i det tørre med lette materialer så som tang og skaller

4. Rav ligger ovenpå. Det findes især på lette ting, som tang, skaller eller lign. Hvis du finder et stykke rav kan det betale sig at rode op i tangen. Sandsynligvis er der mere nedenunder. Her er et billede fra butikken som viser, hvordan rav ser ud

image

5. En turist fortalte at en god storm bringer meget rav med sig en til to dage efter, når vandet er blevet roligt igen. Det er også her at de store stykker kommer ind.

6. Rav kommer ind i et kort bælte. Så hvis du har fundet rav er det sandsynligt at du vil finde mere tæt på. Grav evt. ned i det stykke tang eller de skaller som du har fundet rav i. Vores guide havde fundet rav op til en meter nede.

7. Rav kommer typisk ind med tang som “fanger” det. Kig derfor efter mågerne, som fanger deres mad i tangen. Hvis mågerne dykker meget et stykke ud for kysten er det tegn på, at der er tang på vej ind. Dermed er der en chance for, at der også kommer rav med ind, så vent på det.

8. Når man finder rav er man sikker i sin sag. Ravet er let, har en speciel farve i solen og føles let blødt.

9. Rav er så blødt at du kan sætte en negl i det og det vil vise sig. Hvis du ikke kan det er det en sten.

10. Du kan teste dit rav mod tænderne. Hvis det siger “tik, tik” er det en sten. Hvis det siger “tuk, tuk” er det rav.

Her er et billede af alle de fine runde sten jeg fandt.

2015-07-17 10.42.28

Jytte købte dette smukke smykke,

image

image

mens Lone købte en alligator.

image

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*