Familieblog

for familien Tønnesen

Moesgaard Museum

Written By: Lone - jan• 10•15

Sidste søndag i juleferien var vi på Moesgaard Museum ved Århus. Det er en flot nybygget museum med en lang og stejl kælkebakke på taget.  Vi startede derfor med at gå op på den.

image

image

Det var en skøn stroppetur med en fantastisk udsigt.

Indenfor startede vi på evolutionstrappen

image

Trappen havde flere figurer, som viser forskellige fund af forskellige menneskeracer.  På vej ind i Vikingeafdelingen mødte vi denne runesten som ønsker os god held og beskytter os på vores rejse

image

I Vikingeområdet sejlede vi med vikingeskib til Volga og besøgte de forskellig handelsbyer i forskellige rum. Vi fulgte også en bondekones historie.

image

image

Ovenfor er et billede af York og rav som der blev handlet med. Og så stavede vi med runer. Her står Lone og nedenunder står der Anders

image

image

I udstillingen for gravhøjfund så vi tre fund, der som noget usædvanligt havde  båre hår og negle. Nanna var helt vild med loftet.

image

Jeg var begejstret for dette sværd fundet det i Tyskland.

image

Og så skulle vi naturligvis se Grauballemanden.

image

image

Fundet for slaget ved Illerup Mose var ekstraordinær flot. En slags med næste 2000 mand og bagefter blev alt ofret i mosen. Der var fyldt op med sværd og flotte beklædning. Her fra en leders hest. Interessant er det at udstyret til hesten næsten ikke har ændret sig siden. Der var også et meget interessant spil, hvor man ved hjælp af store brikker kunne se om en har af fodfolk, bueskytter eller ryttere  ville have størst chance for at vinde

image

image

Der var en meget flot gang med skærme på begge sider, der viste slaget og i udstillingerne var der lavet levende baggrunde.

image

En meget flot udstilling som man godt kan forstå har fået så meget ros.

Bagefter var vi naturligvis i museumsshoppen, som Nanna elsker.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*