Familieblog

for familien Tønnesen

Sagaen om opvaskeren der havde 3 forskellige fejl og 5 skruer til overs

Written By: Anders Tønnesen - sep• 28•14

Nå, så oprandt dagen hvor endnu en af vore Miele hvidevarer tog billetten. En sand kakafoni af fejlmeddelser kunne ses i displayet, så vi var helt sikre på at dagene var talte. F78 betyder fejl på cirkulationspumpen, F79 betyder fejl på kommunikationen imellem pumpe og styreprint og endelig betyder F84 at der er fejl på skydedørene. Jep – skydedørene – i opvaskemaskinen – klart ikk’?

Kontakt til Miele gav en vurderet reperationspris i omegnen af 5.000,- for cirkulationspumpen er sammen med styreprintet de 2 dyreste komponenter. ÆV-ØV og hulk…

Anyway, vi øvede os i at vaske op i hånden mens vi ledte efter den helt rigtige og billigste erstatning – som så ud til at være en Bosch. Nu kunne historien jo slutte her med at vi kørte til den lokale hvidevare pusher og trak dankortet igennem. Men, den unge og til tider stædige hr. Tønnesen synes jo det var for tidligt at skrotte en Miele efter kun 6 års tjeneste, så ud med maskinen, om på siden og ud med tarmene. 1 lille time senere var der syn for sagen:

2014-09-28 10.56.34

Gætter på at den løse halvdel af turbinehjulet skulle have siddet på den del der rent faktisk drejer rundt. Det forklarer også de besynderlige lyde som maskinen efterhånden havde tillagt sig under drift. De var i lydtryk og udstrækning ikke væsentlige forskellige fra lydene Anders’ laver når han vender sig i sofa’en. Anyway, en af Guds gaver til stædige gør-det-selv’er, 2 komponentlimen, skulle i brug. Ved det godt – du tænkte på gaffa-tapen – ikke’?

Lidt Karlsens klister og en skruetvinge (og SMD loddetin, hvis nogle af nørdvennerne kigger med):

2014-09-28 11.03.36 2014-09-28 11.18.13

Hokus, pokus, så sidder turbinehjulet bedre fast end nogensinde før (håber jeg!). Tarmene skovles ind igen, 398 skruer skrues i (2 tilovers, nå pyt). Maskinen på højkant, vand, afløb og strøm på. Stor var spændingen, men nej, gode gamle F84 var tilbage – den med skydedørene… Der sidder en lille stepmotor ovenpå turbinemotoren og den har til opgave at sende spulevandet enten til den øverste eller den nederste spulearm i maskine. Den meldte trofast fejl. SUK, afløb fra, vand fra, strøm fra, ud med maskinen, om på siden, fjerne 398 skruer (jovist, så er der 400 i alt). Steppermotor ned i udviklingscenter øst (garagen), 230V på. Den kører fint. Hmmm, der sidder en microswitch for at indikere endestop, på med multimeter. Virker fint. Hvad så?!?!

Tilbage til åstedet, i med 397 skruer (tabte en ind under køkkenskabet), op med maskinen, på med vand, afløb, strøm. Trofast F84 i displayet. Nå, så må det jo være styreprintet, af med strømmen, af med lågen, af med betjeningspanelet og næsen i styreprintet, og der, lige der, var der 1 ud af 23 stik som ikke var trykket ordentligt i….

Et mandfolketryk som kun en ingeniør med kontorarmen kan give, ind med styreprintet og på med skruerne (var det 6 eller 7, nå kun 2 tilovers – i alt 5 skruer incl. den som lå under køkkenskabet). YEEAAAHHH – den kommer videre i opstarten, men NEEEEJJJJ, F78 blinkede lystigt i displayet.

Hurtigt – hvor er flækøksen. Vent, det er bedre med kædesaven… Fråden skummede og ideerne til maskinens endeligt stod i et øjeblik i kø.

Nej, vent, prøver lige igen for sjovs skyld. Nå, nu har den såmænd gennemført et helt program uden kvaler :o)

Går ud og justerer højden og smider de 4-5 skruer til genbrug. Fortsat god søndag!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

One Comment

  1. Lone Guldbrandt Tønnesen siger:

    Læs mere om Mielens sidste fejl her http://tønnesen.dk/miele-fejl-78-79-86-70-og-f84-samt-lidt-om-vaskeevne/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*